Аймгийн хэмжээнд хүнсний худалдаа, үйлчилгээ, хоол үйлдвэрлэлд зохистой дадлыг хэвшүүлэх, хүнсний үйлдвэрлэлд "Аюулын дүн шинжилгээ болон эгзэгтэй цэгийн хяналтын тогтолцоо /НАССР/ болон Хүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын тогтолцоог нэвтрүүлэхийн ач холбогдол, хүнсний аюулгүй байдлын чадамжийг сайжруулах, дотоод хяналтыг үр дүнтэй хэрэгжүүлэх мэдлэг ойлголтыг нэмэгдүүлэхэд чиглэн “ Хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээнд эрүүл ахуйн болон үйлдвэрлэлийн (GMP, GHP ) зохистой дадлыг хэвшүүлэх нь” сэдэвт сургалтыг 218 аж ахуйн нэгж, байгууллагын 280 хүнд зохион байгууллаа.