АЙМГИЙН НИЙТИЙН ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ ЭРХЛЭГЧ БОЛОН ТОГООЧ НАРТ СУРГАЛТ ЗОХИОН БАЙГУУЛЛАА
Аймгийн Засаг даргын 2020-2024 оны үйл ажиллагааны хөтөлбөрийн 3.3.9-д Хүнсний аюулгүй байдал төр, ТББ, Хувийн хэвшлийн хамтын ажиллагааг хөгжүүлэх зорилтын хүрээнд тогооч нарын онолын мэдлэгийг дээшлүүлж, эрүүл ахуйн зохистой дадлыг хэвшүүлэх мөн хоол үйлдвэрлэлийн газруудад магадлан хяналт хийхээр СХЗХ-ийн даргын баталсан удирдамж, төлөвлөгөөг хэрэгжүүлэх зорилгоор Зоогийн газар, кафе, гал тогоо бүхий газрын нийт 31 тогооч нарт 5 дугаар сарын 26-27-ны өдрүүдэд ЗДТГ, Стандарт хэмжил зүйн хэлтэс, “Фүүд Трэйнинг Консалтинг” -тай хамтран сургалт зохион байгууллаа.
Сургалтаар Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний газарт тавигдах шаардлага MNS4946:2019 стандарт, “Технологийн карт мөрдөх” журам, “Хүнсний ногооны хорогдлын норм тооцох аргачлал”, “Хоолны шим тэжээлийн үзүүлэлт, Илчлэг тооцох аргачлал” “Хоолны газрын эрүүл ахуй”, GMP- Үйлдвэрлэлийн зохистой дадал”, “GHP-Эрүүл ахуйн зохистой дадал” сэдэвт нийт 16 цагийн хичээлээр мэдлэг мэдээллийг өгч ажиллалаа.
Мөн сургалтыг онол дадлага хослуулан тосны шинэлэг байдлыг тодорхойлох, 1 порц хоолны давсны агууламж зэргийг зориулалтын багажаар шалгаж туршиж үзсэн нь тогооч нарын мэдлэгт үр дүн, ач холбогдолтой сургалт боллоо.
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416111_349772484_1621302441698095_5638088751622330124_n.jpg)
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416119_350059686_806897530873966_7408521085369796002_n.jpg)
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416128_349693402_199144209691064_3114894827619897908_n.jpg)
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416137_349642433_1796703234092347_1249868730569750627_n.jpg)
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416144_349591027_1690354164746955_8077537534832227620_n.jpg)
![](https://masm.gov.mn/uvs/images/news/1685416150_349866504_215433964678812_5068990632989732256_n.jpg)