MNS 0461:2022 Монгол үндэстний тавгийн идээний боов. Техникийн ерөнхий шаардлага
Монгол үндэстний тавгийн идээний боов
Буудайн гурил, тослог цагаан идээ (цөцгийн тос, цагаан тос, шар тос, өрөм, зөөхий гэх мэт), амьтны гаралтай тос (хонины сүүлний, чөмгөний, ясны гэх мэт), элсэн чихэр, бурам, хүнсний сод зэрэг түүхий эдээр бэлтгэсэн зуурмагийг харьцангуй том хэмжээтэй, янз бүрийн хэлбэр дүрс, хээ угалз гарган хэвлээд халуун тосонд чанаж болгосон, баяр ёслол, тайлга тахилга, хурим найрын үед хэрэглэх тавгийн идээ засахад зориулагдсан, хүндэтгэлийн бэлгэдэлтэй, ширхгийн чанамал гурилан бүтээгдэхүүн юм.
Дэлгэрэнгүй мэдээллийг дараах холбоосоор орж үзнэ үү https://estandard.gov.mn/standard/v/5298
![](https://masm.gov.mn/bug/images/news/1674445749_325500007_5032735170162938_7337758608306197094_n.jpg)