2025 ОНЫ 01 САРЫН 22, ЛХАГВА ГАРИГ

Агентлагын мэдээ

Стандарт, хэмжил зүйн газрын Шалгалт тохируулгын ажилтны чадавхыг үнэлэх болон Улсын шалгагчийн эрх олгох шалгалтыг 2025 оны 01-р сарын 20-ны өдрийн 14.00 цагт зохион байгуулагдлаа.
2025/01/21
Бактери ба вирус
Хоолны хордлогын хамгийн түгээмэл шалтгаан нь бактери, вирус юм. Хүнсний хордлогын шинж тэмдэг, хүндийн зэрэг нь хоолыг ямар бактери, вирусээр бохирдуулсанаас хамаарч өөр өөр байдаг.
2025/01/20
СХЗГ-ын Сорьцын хяналтын газрын ахлах мэргэжилтэн Д.Цэнд-Аюуш салбарын үйл ажиллагаа, чиг үүргийн талаар Дэлхийн Монголчуудын - MGLRADIO 88.3-д зочноор оролцон, мэдээлэл өглөө.
2025/01/18
Өнөөдөр УИХ-ын 84-р захирамжаар байгуулагдсан ажлын хэсэг Стандартчилал, техникийн зохицуулалт, тохирлын үнэлгээний итгэмжлэлийн тухай хуулийн шинэчилсэн найруулгын төслийн ээлжит хэлэлцүүлгийг хийлээ.
2025/01/14
2025/01/14
2025/01/14
2025/01/10
2025/01/10

Фото мэдээ

2024/08/25
2024/08/22

Видео мэдээ

2024/11/08
2024/11/05
2024/10/30
Стандартад хяналт тавихын тулд хэмжил зүйн ойлголтоо нэмэгдүүлэх шаардлагатай.
2024.09.20 #TMТВ
2024/09/21
С.Батбаатар: Стандартчилал, техникийн зохицуулалт, тохирлын үнэлгээний итгэмжлэлийн тухай хууль өөрөө МУ-ын хөгжлийн хөшүүрэг, суурь хууль. Уг хуулийг ойрын хугацаанд шинэчлэхээр ажиллаж байна. 
Хуульд гурван чухал асуудлыг тусган оруулахаар болсон.
#МОНЦАМЭ #Тодруулга
2024/09/17
Бидний амьсгалдаг агаараас эхлээд амьдардаг хот, иддэг хүнс, үйлчлүүлдэг байгууллага, худалдаж авдаг бүтээгдэхүүн стандартад нийцдэг болов уу. Стандартын тухай мэдлэгээ тэлж, нэгдсэн ойлголт өгөх зорилгоор Стандарт хэмжил зүйн газрын дарга С.Батбаатартай ярилцлаа.
2024/09/14

Зөвлөгөө, зөвлөмж

Ихэнх нөхцөлд хор хөнөөлгүй боловч энэ бактери нь уушигний хатгалгаа үүсгэхээс гадна цусанд халдварлавал  ноцтой асуудал үүсгэдэг. Архаг архичин, хорт хавдартай, чихрийн шижин өвчинтэй, бөөрний дутагдалтай, элэг болон уушиг нь өвчилсөн хүн, дархлаа султай үед klebsiella бактерийн халдвар маш амархан авдаг.
2024/11/19
Ариутгал халдваргүйтгэлийн бодис нь гадаргуу болон агаарт байгаа бактери, вирус, мөөгөнцөр зэрэг хортой бичил биетнийг устгахад ашигладаг бодис юм. Ариутгагч бодисыг сонгохдоо хэд хэдэн шинж чанарыг анхаарч үзэх хэрэгтэй.
2024/11/18
Бичил биетний ерөнхий тоо гэдэг нь биологийн хэллэг бөгөөд энэ нь бичил биетнүүдийн тоо хэмжээг илэрхийлдэг ойлголт юм.
2024/11/11
2024/11/08
2024/11/06
2024/11/04

Нийтлэлийн төрөл

Авлигын эсрэг үйл ажиллагаа Агентлагын мэдээ Албан хаагчдын мэдээлэл Арга хэмжээ Аудитын ил тод байдал Бидний тухай Видео мэдээ Дарга Даргын тушаал шийдвэр Дүрэм журам Ёс зүйн зөвлөл Засгийн Газрын тогтоол, шийдвэр Зөвлөмж, зөвлөгөө Зөвлөмж, зөвлөгөө Зөвлөх үйлчилгээний урилга Илтгэл болон хурлын материал Нийгмийн баталгааны хөтөлбөр Нээлттэй ажлын байр Нээлттэй өгөгдөл Оюуны өмч Өргөдөл гомдлын шийдвэрлэлт Сайд Сайдын тушаал шийдвэр Санхүүгийн ил тод байдал Санхүүгийн тайлан Стандарт Статистик Сул орон тооны зар Сургалтын зар Сэтгэл ханамжийн судалгаа Тендер Тендерийн тайлан Тендерийн урилга Тендерийн үр дүн Тест Төрийн албаны салбар зөвлөл Төсөв, санхүүгийн мэдээлэл Төсөл, хөтөлбөр Төсөлд санла авч байна Тусгай зөвшөөрөл Үйл ажиллагаа Үйл ажиллагааны ил тод байдал Үйл ажиллагааны тайлан Үйл ажиллагааны төлөвлөгөө Фото мэдээ Холбоо барих Худалдан авах ажиллагааны төлөвлөгөө Худалдан авах ажиллагааны төлөвлөгөө Худалдан авах ажиллагааны явцын мэдээлэл Хуулийн төсөлд санал авч байна Хүний нөөцийн стратеги төлөвлөгөө Хүний нөөцийн судалгаа Хүний нөөцийн удирдлага Хяналт шинжилгээ үнэлгээ Цаг үеийн мэдээ Цахим сэтгүүл Шилэн данс

ХАМТРАГЧ БАЙГУУЛЛАГУУД

САЙТЫН ХАНДАЛТ

Хугацаа Хандалтын тоо
ӨНӨӨДӨР 188
ЭНЭ 7 ХОНОГ 2051
ЭНЭ САР 17137
НИЙТ 317586

Холбоо барих

Хаяг:
Стандарт, хэмжил зүйн газрын 1-р байр Энхтайваны өргөн чөлөө 46А Баянзүрх дүүрэг, Улаанбаатар хот

Утасны дугаар:
Лавлах утас:1800-2525;
Мэдээллийн технологи, стандартын лавлагаа, сургалтын төв 51-263860;
Санхүүгийн алба 51-262200


Цахим шуудан: info@masm.gov.mn

Засгийн газрын тохируулагч агентлаг Стандарт, хэмжил зүйн газар. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан. 2025 он.